Борисов си пожела прозрачност на конкурса за доставка на нови изтребители
02.10.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Премиерът Бойко Борисов отбеляза днес по темата за новите изтребители за българските военновъздушни сили, че за него важно да има пълна прозрачност на конкурса и самолетите да са нови. Според Борисов самолетите следва да могат да се използват не само за охрана на българското небе, но и да бъдат пригодни за бой. Министър-председателят добави, че е разговарял с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов за това бойните ни пилоти, които ще летят със самолетите, също да участват.

„Подкрепяме нашите съседи по пътя им към ЕС и НАТО. Оставям на македонските политици да преценят по какъв път да вървят след референдума. Всеки народ сам определя съдбата си“, коментира още премиерът Борисов.

Той посети заедно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев обновения „Зимен дворец“ в столицата днес. Съоръжението не беше сериозно реконструирано от пускането си в експлоатация през 1983 г. След ремонтните дейности на стойност 4 млн. лв., сградата вече има съвременен облик и не отстъпва на добрите европейски и световни образци за подобен тип съоръжения. Предстои ремонт и на тренировъчната зала, който ще струва допълнително около 1 милион лева.

„Нека се направи обсъждане дали Националният стадион е нужен на това място, или да се построи нов другаде, така че всяко събитие там да не задръства града. Ако спортната общественост прецени, че това е правилно решение, може да го направим“, е казал Борисов.

About the Author :

Leave a reply