Илияна Йотова твърди, че няма личен конфликт между премиера и президента
17.10.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Това е един въпрос, който като мантра се развява непрекъснато във всяко едно студио и във всеки един разговор – така вицепрезидентът Илияна Йотова отговори в интервю за БНТ на въпроса има ли политическо противопоставяне между президентството и Министерския съвет. И допълни – „ако въпросът ви е дали има личен конфликт между министър-председателя и президента, категоричният ми отговор е не“.

„Ако въпросът ви е защо прехвърчат тези искри, защо има различни виждания, защо има различен разговор от този, който бяхме свикнали в предишните пет години, отговорът ми е, защото има екипи, които имат различно виждане за това как трябва да се развива България напред. Аз не си представям добрите отношения между институциите като отношение на съглашателство“, категорична бе вицепрезидентката.

В България дълго време бяхме свикнали, може би в предишните 5 години, когато министър-председателя се обади на президента и му нареди какво да прави. Този период приключи, каза Йотова. „Ние дойдохме в тази институция с конкретни обещания към българските избиратели и смятам, че за година и 9 месеца, не сме изневерили на това, което сме говорили в предизборната кампания“, обясни тя.

Според вицепрезидента политиците трябва да се срещат по-често – „нека си останат различията, но да има срещи“.

По повод вота на недоверие от страна на БСП на тема здравеопазване Йотова коментира, че това е част от демократичния процес в една страна. Докато не се обърне философията в здравеопазването и в нейния център наистина не остава грижата за човека, няма как да повярват хората, че тази система ще работи в техен интерес, смята вицепрезидентът Илияна Йотова.

Кадър: БНТ

About the Author :

Leave a reply