Днес връщат в България обвинения за убийството на Виктория Маринова
17.10.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Обвиненият за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова се очаква да бъде екстрадиран днес от Германия. Северин Красимиров бе задържан в близък до Хамбург град няколко дни след убийството, извършено в Русе.

Той трябва да кацне тази вечер на летището в София с полет от Франкфурт. В България Красимиров ще бъде посрещнат от служители на „Съдебна охрана“, след което веднага ще бъде откаран в Русе и изправен пред местния окръжен съд.

Очаква се първоначално Северин Красимиров да бъде задържан за 72 часа, а след това прокуратурата да поиска оставането му в ареста за постоянно, както и да му бъдат повдигнати обвинения за изнасилване, представляващо особено тежък случай и умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

В Германия Красимиров частично призна деянията си (нападението срещу Виктория Маринова), но не и убийството ѝ. Той освен това твърди, че нито я е изнасилил, нито е откраднал нейни вещи.

Междувременно след убийството на Виктория Маринова русенци поискаха повече сигурност от местната власт. Над 2000 хиляди души настояха в подписка зоните за спорт и отдих да бъдат охранявани, да се поставят камери за видеонаблюдение и осветление.

Дни след убийството на Виктория алеята, на която местните обичат да бягат край Дунав, опустя. Инициатор на подписката е местно сдружение, което всяка седмица организира любителски бягания за здраве. Хората искат поне на входа и изхода в зоните за спорт да има камери, да се освети бетонната алея, където се случи убийството, да има засилена охрана.

“Да има общинска охрана и полиция, да удължат работното си време в периода април – септември до 22 часа, а в останалото време до 20 часа“, каза Велизар Ташев от сдружение Runners of Ruse пред Нова телевизия.

Три са предпочитаните места за спорт в Русе – Парковете на младежта и на възрожденците, и бетонната алея, където се стана жестокото убийство. На места там вече има камери за видеонаблюдение.

“Тази система непрекъснато се надгражда и по този начин се обхващат по големи територии. Следващата година сме предвидили да започне поетапно изграждане както на предпазен парапет, тъй като там няма и съоръжението е доста опасно за хората, също така и осветление и  неминуемо и видонаблюдение“, допълни директорът по сигурността в Община Русе Спасимир Димитров.

Подписката на гражданите вече е внесена в общината и в Общинския съвет.  Предстои решението на местния парламент.

About the Author :

Leave a reply