Иво Прокопиев и още двама са обвинени в пране на пари
27.10.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Градската прокуратура в София е обвинила в пране на пари председателя на съвета на директорите на „Алфа Финанс Холдинг“ АД Иво Прокопиев и членовете на съвета Константин Ненов и Иван Ненков, информираха от прокуратурата. Тримата са с наложени мерки за неотклонение „подписка“.

Разследването е за престъпления по служба, извършени от служители на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма във връзка с изпълнението на концесионните договори с „Каолин“ АД, гр. Сеново. В хода на разследването са били назначени множество експертизи, заключенията на които са в процес на изготвяне.

Прокуратурата уточнява, че на 23 април е постъпил сигнал от председателя на КПКОНПИ, ведно с материали от извършена проверка от Комисията. В сигнала и

приложените към него документи са посочени множество факти и обстоятелства, които са послужили като основание за започване на разследване. То е свързано с продажбата на придобити от „Алфа Финанс Холдинг“ акции от капитала на „Каолин“, представляващи 100 процента от капитала на „РМД Каолин 98“ АД, на регистрирано на 20 декември 2012 г. в местния съд в гр. Кьолн, Германия дружество „Кварцверке ГмбХ“. Вследствие сигнала и проведените действия по разследването са повдигнати и обвинения.

Снимка: Капитал

About the Author :

Leave a reply