Каракачанов: ВМРО никога не се е финансирала от продажба на документи за българско гражданство
31.10.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

ВМРО не се финансира и никога не се е финансирала от продажба на документи за българско гражданство. Точно обратното – 28 години ВМРО подпомага дейността на всякакви български структури в Македония, културни програми в Македония, стипендии за студенти, лечения на хора. Това заяви вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пред бТВ.

„Това са абсурдни глупости, защото в своята история в последните 20 години ВМРО винаги е поддържала каузата българите от Македония, от Западните покрайнини, Украйна и Молдова да получават българско гражданство по облекчена процедура. Целта е била облекчаване на гражданство за етническите българи“ заяви Каракачанов и добави, че корупционни схеми има там, където проблемите се решават трудно – там, където хората чакат по 2-3 години за българско гражданство и т.н.

„През всички тези години ние сме правили точно обратното – настоявали сме етническите българи, живеещи извън България да получават гражданство по облекчена процедура“, каза още той.

Каракачанов заяви, че той лично никога не е получавал пари по тази линия. „Това са голи клеветнически обвинения“, каза още той.

About the Author :

Leave a reply