Румяна Бъчварова: България и Израел имат много общи перспективи
02.11.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

„Последните години отношенията между България и Израел се надграждат и развиват по изключително добър начин. Двете страни имат много общи перспективи”. Това каза в интервю за Нова телевизия Румяна Бъчварова, началник на политическия кабинет на премиера. Коментарът й идва часове след срещата на Борисов с израелския му колега Бенямин Нетаняху във Варна.

Акцент в бъдещите взаимоотношения между София и Тел Авив е сътрудничество в областта на дигитализацията, каза още Бъчварова.

„Надявам се в сферите, в които Израел е водещ, а България има своите възможности, да развием високите технологии. Надявам се това, което си ми обещал, а ти изпълняваш обещанията – нашите военни заводи да развият изграждането на дронове, някой ден да се реализира”, заяви премиерът Борисов след разговора си с Нетаняху в четвъртък.

Бъчварова коментира и актуалните теми от вътрешнополитическия ни живот. Тя подчерта, че могат да се намерят решения на проблемите, които вълнуват обществото. Според началника на кабинета вече са предприети сериозни стъпки в посока подпомагане на хората с увреждания.

„Персонализирането на проблемите може да е по-интересно за зрителите, но по-важна е тяхната същност”, категорична бе Бъчварова.

About the Author :

Leave a reply