Адв. Марковски: Най-характерното качество на убиеца е наглостта
02.11.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Наглостта е в основата на всяко престъпление, включително и на отнемането на живот, а причините могат да бъдат много – лош стандарт на живот, липса на духовен живот и религиозно възпитание. Това заяви в студиото на сутрешния блок на БНТ адвокат Марин Марковски, коментирайки последния случай с двойно убийство в София. По думите му, корупцията е строго наказвана от закона, но първо тя трябва да се докаже, а това не винаги е лесно.

Искането на обвинения в двойното убийство в София да премине под домашен арест е продиктувано от наглост, заяви адвокат Марин Марковски. Мнозина са се опитвали да вникнат в психологията на убиеца, но именно наглостта е най-характерното качество на убиеца, както и на всеки престъпник.

Илюзия е саморазкайването на убиеца, заяви адвокат Марковски, като допълни, че не е чувал за случай за сериозно разкайване на подобни престъпници. Те се интересуват предимно от това в затвора да си прекарат добре, допълни той. „Разкаяние няма, това е в литературата, в мечтите за по-добри хора. Интересувал съм се към един въпрос, който не е изследван в България – какво правят тези, които са лишени доживот от свобода?“, каза Марковски.

„Как може да се превъзпитат тези хора, щом те се чувстват комфортно в затвора?“, допълни адв. Марковски.

Причините за подобни тежки престъпления са винаги много – лош стандарт на живот, липса на духовен живот и религиозно, християнско възпитание, изтъкна адв. Марковски. „Ако дадеш на детето любов към хората, към ближните, тогава то трудно ще направи престъпление“, каза адвокатът.

Адв. Марковски направи прогнозата, че обвиненият в двойното убийство в София Викторио Александров ще получи 30-годишна присъда, а не доживотна присъда без право на помилване заради „калпавия закон“: „Той ще отиде на съкратено съдебно следствие. Ще каже „Признавам фактите“ и съдът с болка на сърцето няма да го осъди на доживотна присъда без право на помилване.“

Законът е строг към взимащите подкуп, но преди присъдата предстои обвинението да се докаже, заяви адв. Марковски. Подкуп обикновено се взима чрез трети лица, за да не се достигне до взимащия. Въпреки това, корупцията може да се докаже, изтъкна Марковски.

„Всяко едно престъпление оставя следи. Няма начин да има идеално престъпление. Така че може да се разкрие точно кой какво е направил в схемата за взимане на подкупи“, каза Марин Марковски.

Законът е слънце и трябва да грее навсякъде, заключи той.

About the Author :

Leave a reply