Спецсъдът оправда Алексей Петров по всички обвинения
12.11.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Спецсъдът оправда Алексей Петров по всички обвинения. Заедно с няколко човека, той е обвинен за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудване, както и за разгласяване на държавна тайна. Делото, познато под името „Октопод“, започна през 2011 година в СГС, а през 2015 г. тръгна отначало в спецсъда.

Марчело Джотолов и Янко Попов бяха признати за виновни, че 2007 г. са принудили Николай Динков да приеме имуществено задължение и са го заплашили с насилие. Те са осъдени на по три години затвор – условно, с петгодишен изпитателен срок и глоба 4000 лв, както и да заплатят разноски по делото, около 800 лв. Като съдът уточни, че това престъпление не е извършено в съучастие с Алексей Петров и той не е бил подбудител и помагач.

Другите двама подсъдими по делото Кирил Топалов и Антон Петров също бяха признати за невиновни.

Присъдата подлежи на протест в 15-дневен срок.

Пред медиите адвокат Васил Василев заяви, че защитата е разказала в съда какви монтажи и престъпления има по това дело, извършени от истинския „Октопод“, който по думите му е във властта и сега.

Прокуратурата го чу, последици няма да има, защото когато се изпълнява поръчка на тези, които още са във властта и са истинския „Октопод“ не може да се очаква отговорност, каза още Василев.

Адвокат Лулчева коментира, че съдът е чул, че няма „Октопод“ и престъпление. „Загубихме време и пари, осем години“, каза тя.

Кадър: БНТ

About the Author :

Leave a reply