Очакват от БСП техни специалисти да подскажат за проверката на пътищата
07.12.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Поканили сме БСП да покажат техните специалисти, които заедно с нашите да намерят начин за извършване на проверка на пътищата. Това каза председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Светослав Глосов в „Тази сутрин“ по бТВ във връзка с искането на БСП за независима експертиза на пътищата в България.

„В писмото, което ние сме направили като отговор на писмото на БСП сме посочили нормативната база, действаща към момента, която тези депутати са приели преди време. Предвид медийния интерес на целия този проблем, ние сме ги поканили да покажат техни специалисти, които заедно с нашите да намерят начин за извършване на такава проверка“, каза инж. Глосов. По думите му всяка една такава проверка изисква методика. Той уточни, че трябва да се спазват определени нормативи, да бъде обезопасен пътят, който ще се проверява и да бъде отбито движението. „Ние сме дали нашето съгласие“, допълни още председателят на УС на АПИ.

„Ние сме им предложили да направим работна група с техни специалисти, да бъдат доказани начините за обезопасяване, всичко, което е необходимо“, допълни още инж. Глосов.

Инж. Глосов обърна внимание, че през 2014 г. по искане на правителството на Орешарски е направена пълна ревизия на пътищата, построени по оперативните програми.

5 месеца предсрочно ще открием отсечката на автомагистрала „Струма“ от Кресна до Сандански, съобщи още Светослав Глосов.

„През следващата седмица е приемателната комисия на отсечката от автомагистрала „Струма“, каза председателят на УС на АПИ и посочи, че става въпрос за участъка от Кресна до Сандански. „От Кресна до границата вече ще се движим по автомагистрала“, каза още инж. Глосов. По думите му в края на следващата седмица е откриването на тази отсечка.

По отношение на мерките, които ще предприеме АПИ за празниците, инж. Глосов обясни, че през последният работен ден – 21 декември между 14.00 и 20.00 часа ще бъде забранено движението на товарните автомобили над 12 тона по автомагистралите. По думите му целта е да бъде обезпечено нормалното придвижване на автомобилите. „Същото се отнася за последния почивен ден“, допълни още инж. Глосов.

About the Author :

Leave a reply