2019 Актуално

Пролетната конференция на българската адвокатура стана “Правно събитие на 2019 г.”

Пролетната национална конференция на българската адвокатура, която се проведе от 14 до 16 юни в град Пловдив, спечели приза “Правно събитие на 2019 г.” в седмото издание на Националните награди за правосъдие. Конкурсът е част от традиционния Благотворителен юридически бал в помощ на болни деца.

Номинацията бе представена от главната редакторка на woman.bg Цвета Герчева, която връчи и статуетката на Иван Демерджиев, председател на пловдивската Адвокатска колегия.

В категорията се бориха още следните събития: Националната есенна конференция на българската адвокатура 11 – 12 октомври 2019 г., Правната конференция South East Europe Summit 2019, организирана съвместно от „Пенков, Марков и партньори“ и Тhe Legal 500, и Кръглата маса „Задължителна медиация в полза на страните – възможности и приложно поле“ – 25 септември 2019 г.

На Пролетната национална конференция на българската адвокатура присъстваха представители на всички адвокатски колегии от страната. Домакин и организатор на конференцията бе Адвокатска колегия – Пловдив. Основните теми, по които юристите дискутираха, бяха “Правото и културното наследство”, “Предложение за промени в процесуалните закони в изпълнение на решенията на Общото събрание на адвокатите в страната”, “Взаимодействие на Висшия адвокатски съвет и адвокатските съвети”.

Най-значимият резултат от Конференцията бе Декларацията до министъра на културата Боил Банов – да предприеме действия за ратифицирането от България на Конвенцията относно откраднатите или незаконно изнесени културни ценности – УНИДРОА.

Leave a Comment